Βιογραφικό PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.Μήκα   
Δευτέρα, 23 Αύγουστος 2010 16:49

Ενδεικτικές δράσεις - φωτογραφίες

Η Αγγελική Μήκα γεννήθηκε στη Νιγρίτα και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας. Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας και αποφοίτησε από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών. Συνέχισε της σπουδές της στο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ και αποφοίτησε από το τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπίνων πόρων & Διοίκησης με κατεύθυνση: Ευρωπαϊκή Πολιτική & Διοίκηση.

Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολουθεί ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, και επιμορφωτικό σεμινάριο πολιτικών επιστημών του ιδρύματος «The European Institute For Humane Studies (IHS)», ενώ εργάζεται και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας. Για τρία χρόνια έχει την ευθύνη παραγωγής και αρχισυνταξίας της νεανικής εκπομπής NIGHTLIFE που προβάλλεται στην ΕΤ 2 και συμπεριλαμβάνεται στις τρεις πρώτες σε τηλεθέαση εκπομπές της κατηγορίας μουσικές –ψυχαγωγικές εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα, στο χώρο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Ως μέτοχος και διευθυντικό στέλεχος πιστοποιημένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης για δεκαπέντε χρόνια, έχει την ευθύνη υλοποίησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους – εργαζόμενους - στελέχη επιχειρήσεων, ενίσχυσης της απασχόλησης και υλοποίησης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται ή απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό που πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια της χώρας. Παράλληλα έχει την ευθύνη υλοποίησης διακρατικών προγραμμάτων ενώ ως πρόεδρος & μέλος Δ.Σ. κοινοπραξιών την περίοδο 2003-2008 είχε την ευθύνη ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, της ενίσχυσης της κοινωνικής οικονομίας, της προώθησης της ανταγωνιστικότητας Μ.Μ.Ε. & της προσαρμογής των εργαζομένων και επιχειρηματιών στις νέες εργασιακές απαιτήσεις.

Παράλληλα ιδρύει την προσωπική της εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εξειδικευμένων λογισμικών που αφορούν στην αξιολόγηση προσωπικού, αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οικονομική διαχείριση προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους, τη σύνταξη φακέλου & επιχειρηματικών σχεδίων για ένταξη επιχειρήσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ( Ενίσχυση ΜΜΕ , Ανταγωνιστικότητα, ΚτΠ κ.λ.π. ), την σύνταξη και υποβολή προτάσεων για ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, που συγχρηματοδοτούνται από το Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( Life, Εqual, Urban, Τacis, Phare κ.λ.π.).

Την περίοδο των σπουδών της, συμμετέχει ως εκλεγμένο μέλος στην Εθνική Σπουδαστική Ένωση Ελλάδας ( Ε.Σ.Σ.Ε. ). Στη συνέχεια την περίοδο 1992-1993 συμμετέχει στην τριμελή ομάδας πολιτικής επικοινωνίας, ως μετακλητή υπάλληλος, του Υπουργού Βιομηχανίας και μετέπειτα Επικρατείας ( Τύπου ) Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

Το 2002, αποδέχεται την πρόταση μιας ομάδας νέων ανθρώπων να ηγηθεί του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. Στις εκλογές του Οκτωβρίου συγκεντρώνουν ποσοστό 24,2% και εκλέγουν τρεις Δημοτικούς Συμβούλους στο Δ.Σ. Νιγρίτας. Την περίοδο από 1/1/2003 έως 31/12/2006 συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Νιγρίτας ως αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Με τη στάση της η ίδια και συνεργάτες της στο Δ.Σ. αναδεικνύουν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και υποβάλλουν προτάσεις τιμώντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που τους εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους.

Το 2006, ως επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, συμμετέχει στις Δημοτικές εκλογές και αναδεικνύονται νικητές με ποσοστό 53,90%. Την 1η Ιανουαρίου 2007 η Αγγελική Μήκα αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Δημάρχου για την περίοδο 2007-2010.

Για την περίοδο 2007 -2010 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Σερρών (Τ.Ε.Δ.Κ.)

Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Τσολακίδη και έχουν μία κόρη τη Δανάη.