Δελτίο τύπου για παραχώρηση της ΛΑΦ Νιγρίτας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 14:33

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ολοκληρώθηκαν από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμύνης) οι διοικητικές πράξεις για την οριστική παραχώρηση, κατά χρήση, της Λέσχης Αξιωματικών Φρουρών Νιγρίτας στο Δήμο, σύμφωνα με την εκφρασμένη από τις 12 Μαϊου 2010 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σημειωτέον ήταν ο μόνος υπουργός, στο διάστημα 2007-2010, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια την πρόταση του πρώην Δήμου Νιγρίτας και συμφώνησε ότι η απόδοση στην τοπική κοινωνία των εγκαταλελειμμένων κτίριων και στρατόπεδων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από το στρατό και τις υπηρεσίες του, αποτελεί κοινωνική υποχρέωση της πολιτείας και του στρατού προς τους πολίτες.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν σ΄ αυτή την προσπάθεια και να ευχηθώ να προχωρήσει άμεσα η ανακαίνιση της ΛΑΦ ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία για την στέγαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για τον οποίο ενημερώσαμε και τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Βισαλτίας, η χρηματοδότηση ανακαίνισης της ΛΑΦ, προϋπολογισθείσας δαπάνης 304.957,69 €, μπορεί να γίνει από τον Άξονα Προτεραιότητας 7: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ»,Θεματική Προτεραιότητα 79 :άλλες κοινωνικές υποδομές, του Ε.Π. Μακεδονίας Θράκης 2007-2013.

Ευχόμαστε λοιπόν, σήμερα που πλέον εκλείπουν όλα τα εμπόδια η ΛΑΦ να αποδοθεί το συντομότερο στην τοπική κοινωνία.