Έλλειμμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από την παρούσα δημ. Αρχή PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΒΑΓΙΑ ΜΠΙΖΟΓΛΟΥ   
Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2011 17:58

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Καλαϊτζή σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι , άκουσα μεταξύ άλλων για την περιβαλλοντική ευαισθησία που με τόσο στόμφο και λεονταρισμό δήλωνε πως έχει η νύν δημοτική αρχή .

Επειδή θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μέτρο σύγκρισης σε τέτοια θέματα , τολμώ και αναρωτιέμαι , άραγε που είναι αυτή η περίσσεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας που λέτε ότι διαθέτετε όταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ( 5η Ιουνίου) δεν κάνατε ΄΄ τον κόπο ΄΄ να συντάξετε ένα Δελτίο Τύπου πέντε γραμμών ,όχι εσείς αλλά οι αντιδήμαρχοί σας ή ειδικοί σύμβουλοί σας , ( οι οποίοι είναι και αρκετοί και καλά αμειβόμενοι ως μαθαίνουμε ) , όταν δεν κάνατε κάποια περιβαλλοντική δράση όπως συνήθιζε να κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή σε συνεργασία με τα σχολεία ενεργοποιώντας τα παιδιά ; Από το 2007 το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νιγρίτας και κάθε χρόνο αναλάμβανε στο πλαίσιο και με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος να παρουσιάζει εικαστικά δρώμενα στα παιδιά , θεατρικές παραστάσεις , συζητήσεις από ειδικούς γεωπόνους και προσφορά φυτών .

Που είναι η περιβαλλοντική ευαισθησία κ. Δήμαρχε όταν εσείς ο ίδιος δηλώσατε στην ίδια εκπομπή ότι λόγω οικονομικού οφέλους στον πρώην Δήμο Βισαλτίας δουλεύατε με εργολαβίες για την συγκομιδή και καθαριότητα του Δήμου σας και πηγαίνατε τα σκουπίδια σας στις ενεργές χωματερές σας , ενώ αντίθετα από 1/1/2009 η προηγούμενη δημ. Αρχή έχει σταματήσει τη λειτουργία του μοναδικού ΧΑΔΑ στη Νιγρίτα με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει εξυγιανθεί ολοκληρωτικά.

Αρα επιλέξατε την εύκολη λύση, προκειμένου να εξοικονομήσετε χρήματα (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ) σε αντίθεση με τον πρώην Δήμο Νιγρίτας ο οποίος διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει μόνιμο τεχνικό προσωπικό και όχι εργολάβους (που σημαίνει περισσότερα έξοδα μισθοδοσίας, εργατοώρες, έξοδα κίνησης και συντήρησης οχημάτων) κατά συνέπεια μεγαλύτερο κόστος από τον πρώην Δήμο Βισαλτίας .

Λέτε ότι λειτουργείτε δημοκρατικά με ανοιχτές διαδικασίες , μόνο κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε να συμβαίνει , όλοι όσοι παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια διαπιστώνουν ότι πάντα και εντέχνως στις ερωτήσεις που σας υποβάλλονται απαντάτε με μισόλογα και γενικότητες που αντί να διαφωτίζουν συσκοτίζουν χωρίς ποτέ να δίνετε ξεκάθαρη απάντηση .

Οι πολίτες κρίνουν.

 

Μπίζογλου Βάγια

Δημότης Νιγρίτας