ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Εκατόν πενήντα μέρες χαμένες PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 08:52

 

Αφού τις πρώτες 150 μέρες η Δημοτική αρχή του Δήμου Βισαλτίας, ανέπτυξε το <<στρατηγικό>> της σχέδιο για την τοπική ανάπτυξη όπως προεκλογικά είχε δεσμευθεί, αφού έλυσε βασικά ζητήματα λειτουργικής οργάνωσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις 27 κοινότητες που συγκροτούν το νέο Δήμο Βισαλτίας, έρχεται ως καταλύτης όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για την «οικονομική κρίση, το δημόσιο χρέος και το μνημόνιο».

Με αγωνία λοιπόν περιμένουμε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για την έξοδο της χώρας από την ύφεση αλλά κυρίως για το «ξεπέρασμα της παθητικότητας και της ιδιώτευσης» όπως αναφέρει το ίδιο δελτίο τύπου, άλλωστε στο διάστημα που πέρασε πληθώρα ήταν η διατύπωση προτάσεων για τα ζητήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία:

Ζητήσαμε από το Δήμαρχο να συγκαλέσει π.χ. έκτακτη διαβούλευση με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων που πρόκειται να καταργηθούν ( Δημοτικά σχολεία Ανθής, Βέργης, Ιβήρων , Γυμνάσια Τερπνής, Σιτοχωρίου, Δημητριτσίου ) πριν την έκδοση απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας με στόχο να αναδειχθούν οι τεχνικές αδυναμίες των σχολικών μονάδων υποδοχής και να συγκροτηθεί μια τεκμηριωμένη πρόταση προς το Υπουργείο που να έχει την ευρεία αποδοχή, πρόταση που είχε ζητηθεί εγγράφως από το Υπουργείο να υποβληθεί μέχρι 25/2/2011. Όταν δε ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να μας κοινοποιήσει το έγγραφο με την πρόταση του Δήμου Βισαλτίας, την οποία ο ίδιος υπέβαλε όπως μας είπε, στην Υπουργό κατά τη διενέργεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο στις 28/2 με θέμα τις συνενώσεις και στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος, μας υποσχέθηκε ότι θα μας τη διανέμει κατά την επόμενη συνεδρίαση, πολλές συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν από εκείνη την ημέρα όμως προφανώς η επιστολή αποτελεί απόρρητο έγγραφο ή οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουμε δικαίωμα ενημέρωσης.

Περισσότερα...
 
Που βρισκόμαστε - Εκλογικά κέντρα PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2010 15:54

 

1. Εκλογικό κέντρο  Νιγρίτας

Πλατεία Μπογατσοπούλου 1, Νιγρίτα

τηλ : 2322025665,  2322025662

 

2. Εκλογικό Κέντρο Δημητριτσίου

Κεντρική Πλατεία, Δημητρίτσι

τηλ: 2322061166

 

3. Εκλογικό Κέντρο Μαυροθάλασσας

Κεντρική Πλατεία, Μαυροθάλασσα

τηλ : 2322031171

 

 
Υπέρμετρος λανθάνων επιζήμιος τοπικισμός PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 17:26

Με αφορμή  μια ψηφοφορία από τις πολλές που  ανεβάζουν στα  «social media»  οι φίλοι του διαδικτύου  με θέμα  «το καλύτερο χωριό» παρατήρησα ότι οι περισσότεροι όπως ήταν φυσικό απαντήσαμε με την καρδιά και όχι με αντικειμενικά κριτήρια ψηφίζοντας ο καθένας ξεχωριστά το χωριό του ως καλύτερο , τελικά σε όλους μας υποβόσκει ένας λανθάνων τοπικισμός, η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός  θα βρεις πολλές   φυσικές  ομορφιές  σε όλα τα χωριά μας,  οι οποίες όμως δεν συγκροτούν ένα ενιαίο φυσικό ή δομημένο σύνολο υψηλής αισθητικής που θα μπορούσε να αποτελέσει τουριστικό προορισμό, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις ανεξέλεγκτες ανθρώπινες παρεμβάσεις και στην έλλειψη  χωροταξικού σχεδιασμού, πολιτικής γης και πολεοδόμησης  άλλα και έλλειψη οράματος  των  πολιτικών που συνετέλεσαν  στην υποβάθμιση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας.

Περισσότερα...
 
Φοβίζει η διεύρυνση της δημοκρατίας PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 16:38

Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε τους τελευταίους δύο μήνες την αδυναμία των συλλογικών οργάνων των «καλλικρατικών» δήμων σε όλη την Ελλάδα να αναδείξουν πρόσωπα για την θέση του «συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης».

Με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010, ο νομοθέτης εισάγει το θεσμό του “συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης” για τους δήμους με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων, στη διάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης δίνοντας τη δυνατότητα διαμεσολαβητικής επίλυσης των προβλημάτων που μπορεί να υπάρξουν από την κακοδιοίκηση κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων των δημοτικών υπηρεσιών, θεσμός που ήδη λειτουργεί εδώ και δεκαετίες σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ο νομοθέτης θέλοντας να καταδείξει τα κύρια πρωταρχικά χαρακτηριστικά που οφείλει να παρουσιάζει ένας διαμεσολαβητής αυτά της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας από την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου, προβλέπει την επιλογή από τα 2/3 των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν προκήρυξης, ενός «προσώπου εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας».

Περισσότερα...
 
Μήπως πρέπει να ανησυχούμε για την υποβάθμιση της δημοκρατίας ; PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 16:55

Πολλές φορές έχω εκφράσει δημόσια την αντίθεση μου σε «ακραίες» στάσεις και συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις από τους «αδέσμευτους αγρότες» στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, όμως η σύλληψη  των 6 αγροτών στις 7/2, μας μετέφερε πολλά χρόνια πίσω και κυρίως μου προκάλεσε φόβο και απογοήτευση γιατί στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένες τακτικές υπονομεύουν την ίδια τη δημοκρατία.

Όποια αντίρρηση μπορεί να έχει κανείς με τις κινητοποιήσεις των αγροτών δεν μπορεί παρά να μην συμφωνήσει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος των 6 αγροτοσυνδικαλιστών  είναι  σαθρό.  Απαγορεύεται δηλαδή να κινούνται τρακτέρ σε αγροτικούς παράδρομους ; Διότι όσοι αγρότες συνελήφθησαν κινούνταν σε παράδρομο και δεν είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό των συνόρων.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό, να στηρίζουν το κατηγορητήριο στο άρθρο 11 παρ. 1 του Συντάγματος κατά το οποίο «Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ησύχως και αόπλως». Είμαι σίγουρη ότι την στιγμή της σύλληψης οι αγροτοσυνδικαλιστές και ησύχως συνέρχονταν και άοπλοι ήταν.

Δυστυχώς στο 2011, σε μια υποτίθεται δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, οι δημόσιες συναθροίσεις ρυθμίζονται ακόμη από δύο παλαιά και ανεπαρκέστατα χουντικά νομοθετήματα, το ν.δ. 794/1971 περί δημοσίων συναθροίσεων και το β.δ. 269/1972 που εκδόθηκε εις εκτέλεσίν του περί εγκρίσεως του κανονισμού διαλύσεως δημοσίων συναθροίσεων.

Παράλληλα, πολλά από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας επιμένουν να παρουσιάζουν την είδηση μονομερώς, σχεδόν κάθε αναφορά τους στις κινητοποιήσεις των αδέσμευτων αγροτών συνοδεύεται από τον επιθετικό προσδιορισμό «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές, στοχεύοντας στην πραγματικότητα στην απαξίωση της οποιαδήποτε κινητοποίησης, λες και τα αιτήματα έχουν «χρώμα».  Άλλωστε μ΄ αυτή την μονομερή προπαγάνδα των ΜΜΕ  ψηφίζονται κάθε μέρα δεκάδες μέτρα που σε κάθε άλλη περίπτωση θα χαρακτηριζόταν άδικα, αντικοινωνικά , αντιλαϊκά.

Μήπως λοιπόν πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε, μήπως πρέπει να γίνουμε λίγο ποιο καχύποπτοι σε ότι μας παρουσιάζεται ; 'Εχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL