Άρθρο του Δημητρίου Χύτα PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.ΧΥΤΑΣ   
Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 12:29

ΑAγαπητοί συνδημότες

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε να με αναδείξετε πρώτο σε σταυρούς προτίμησης δημοτικό σύμβουλο του Νέου Δήμου Βισαλτίας.

Η τιμή για εμένα είναι μεγάλη. Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην αυτοδιοίκηση είτε ως νομαρχιακός σύμβουλος είτε ως δημοτικός,  είτε ως πρόεδρος του ΤΟΕΒ, έχω μάθει να αγωνίζομαι για το καλό του τόπου μας και αυτό θα κάνω και τώρα από τη θέση του  Δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Όσοι θα ήθελαν να με δουν να αποσύρομαι, λυπάμαι που θα τους δυσαρεστήσω.

Η ετυμηγορία και επιλογή των συμπολιτών μας είναι σεβαστή. Είμαι περήφανος για τον δίκαιο και έντιμο αγώνα που κάναμε. Το μέτωπο που διαμόρφωσαν εναντίον μας την δεύτερη Κυριακή ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Καλαϊτζής και οι συνυποψήφιοι μας στον πρώτο γύρο που κατέλαβαν την Τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, επικράτησε βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε ετερόκλητες συμμαχίες στήριξης και προεκλογικές  πολιτικές συμφωνίες. Ποτέ άλλοτε τέτοιο μέτωπο δεν τροφοδοτήθηκε με τόσο μίσος χωρίς  καν, ίχνος πολιτικής άποψης. Ποιοι ξεβολεύτηκαν άραγε ώστε να τρέφουν τέτοιο ρεβανσισμό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της μικρής μας κοινωνίας; Τίποτε όμως δεν μένει κρυφό και πολύ σύντομα όλα θα δουν το φως του ήλιου.

Οι συμπολίτες μας λύγισαν υπό το βάρος των πιέσεων, των υποσχέσεων ,του ταξίματος και του ψεύτικου ρουσφετιού και με δεδομένη την δεινή σημερινή  οικονομική κατάσταση που έχει γονατίσει την κοινωνία μας, υπέκυψαν στις σειρήνες της υποσχεσιολογίας.

Μένει λοιπόν στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο να υλοποιήσει όλες αυτές τις υποσχέσεις, θα είμαστε εκεί για να το δούμε. Σε όλη μου την πορεία στα κοινά δεν αξίωσα ούτε μια στιγμή την επαγγελματική μου αποκατάσταση, δόξα το θεό φρόντισα μέσα από σκληρή επαγγελματική δουλειά να μην έχω  ποτέ τέτοια ανάγκη, προσπάθησα να προσφέρω με ανιδιοτέλεια και να συμβάλλω σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους συνδημότες μας, γι’ αυτό με λυπεί το γεγονός ότι είδα ανθρώπους στην ηλικία μου να σύρονται γονυπετής,  προσφέροντας γη και ύδωρ σε πολιτικούς αντιπάλους, ευτελίζοντας θεσμούς και αξίες, προκειμένου να σώσουν αποτυχημένες επαγγελματικές σταδιοδρομίες. Είναι πραγματικά θλιβερό το θέαμα των ακρωτηριασμένων συνειδήσεων που πριν λίγο καιρό φωνασκούσαν για πολιτευτάδες που μας πλήγωσαν και πρέπει να φύγουν από την κεντρική αυτοδιοικητική σκηνή και απηύθυναν έκκληση σε νέα παιδιά να ασχοληθούν με τα κοινά. Διερωτώμαι τέτοια παραδείγματα θέλουν να τους παρουσιάσουν, τέτοιο ήθος θέλουν να τους κληροδοτήσουν;

Σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο είδαμε κόμματα να θέτουν επικεφαλής στα αυτοδιοικητικά, ανθρώπους που αμφιβάλλω για το εάν γνωρίζουν έστω και ένα από τα άρθρα του νόμου Καλλικράτης, ας είναι.

Ακούστηκαν πολλά, επαγγελματικά ανεπαρκείς και δειλοί τυχοδιώκτες της πολιτικής που δεν έχουν καν το ανάστημα να λέγονται αντίπαλοι μας, μας κατηγόρησαν δημοσίως και με ανέξοδο τρόπο μέχρι και για παράγκα και λόμπυ, τα ακούσαμε και αυτά. Με κατηγόρησαν  άδικα και ψευδώς αλλεπάλληλες φορές,  λασπολογώντας,  δίχως ποτέ να πέσω στο επίπεδο τους και να απαντήσω και το έκανα γιατί σέβομαι την αρχηγό του συνδυασμού μας και την ειλικρίνεια και το σθένος που την διακρίνει, είναι τιμή για εμένα που στάθηκα δίπλα της και έδωσα τη δική μου μάχη μαζί της. Διότι αποδείχτηκε ότι είναι περισσότερο παλικάρι από πολλούς άλλους που από συνήθεια φορούν παντελόνια.

Μας κατηγόρησαν για αδιαφάνεια, ποιοι;

Ο μοναδικός συνδυασμός που προεκλογικά είχε αναρτήσει και δημοσιοποιήσει, εισφορές, υποψηφίους και δαπάνες ήταν η Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση, αν μπορούν ας το διαψεύσουν.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σ’ αυτούς τους  μικρούς νυκτόβιους ασπάλακες  των παρασκηνίων που προσπαθούν να χειραγωγούν και να καθοδηγούν ανθρώπους και συνειδήσεις, μας έχουν πλέον απέναντί τους. Όσοι αποτυχόντες οραματίστηκαν ή ορέχτηκαν ότι στο Νέο Δήμο πρόκειται να γίνει πάρτι έτσι όπως αυτοί το νομίζουν και το εννοούν  πλανήθηκαν, για αυτό ας το βγάλουν από το φτωχό μυαλό τους.

Αυτοί που έφεραν τον δήμο Νιγρίτας σε μαρασμό και παρακμή και αποβλήθηκαν λόγω πολιτικής ανεπάρκειας, επιστρέφουν σήμερα σαν χαμαιλέοντες μέσα από άλλα σχήματα, ενώ εκείνοι που δούλεψαν σκληρά, άσκησαν χρηστή διοίκηση και πάλεψαν με όραμα  να καταστήσουν και πάλι το δήμο μας αξιόπιστο και λειτουργικό,  να τον φέρουν πάλι στο προσκήνιο της πολιτικής και των εξελίξεων, αποχωρούν με περηφάνια και ψηλά το κεφάλι.

Άλλοι πάλι αφού πειραματίστηκαν στους δικούς τους δήμους και στο τέλος έβαλαν τους συνδημότες τους να πληρώσουν για τις επιπτώσεις των πειραμάτων τους, επιστρέφουν και αυτοί, ως νεκραναστημένοι φωστήρες και ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία, για ποιόν όμως για τον τόπο ή για τον εαυτό τους.

Ο λαός είναι σίγουρα σοφός  δεν είναι όμως άμοιρος ευθυνών και κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε το τίμημα των επιλογών μας. Εύχομαι στο μέλλον να μην προβάλλει κανείς την στείρα κριτική ως άλλοθι των επιλογών του και όλοι να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους

Αγαπητοί συμπολίτες σας εύχομαι καλή τύχη.

Δημήτριος Χύτας

Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Νιγρίτας