ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ(Γ.Μπάτζιος) PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Γ.ΜΠΑΤΖΙΟΣ   
Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2010 13:24

 

Αγαπητοί συνδημότες,

Οι κάλπες έκλεισαν , η ώρα του λαού πέρασε και η «γιορτή της Δημοκρατίας» έλαβε τέλος. Τώρα είναι η ώρα του απολογισμού.

Πρώτα πρέπει να συγχαρούμε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Καλαϊτζή που μετά τη πετυχημένη οκταετή θητεία του στον πρώην Δήμο Βισαλτίας κλήθηκε από το λαό να αναλάβει στα στιβαρά του χέρια τις τύχες του νεοσύστατου Δήμου μας και να τον οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης. Είναι άξιος συγχαρητηρίων , ίσως είναι ο μόνος , γιατί χρησιμοποιώντας ότι μέσα διέθετε κατάφερε να εγγράψει στο βιογραφικό του ακόμη μία δημαρχιακή θητεία , ίσως τη σημαντικότερη.

Είναι ώρα πιστεύω να συγχαρούμε και τους υπολοίπους «νικητές» των εκλογών και αυτοί είναι παραδόξως πολλοί (συνήθως στις εκλογές κερδίζει ένας υποψήφιος και οι άλλοι είναι αντιπολίτευση). Όμως στο Δήμο Βισαλτίας το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου πανηγύριζαν μαζί , ο καθένας θα ‘χε τους λόγους του , στην οθόνη της τοπικής τηλεόρασης , άλλοι στο φώς και άλλοι παραδίπλα στο σκοτάδι.

Ας δούμε όμως ποιοι ήταν αυτοί και γιατί πανηγύριζαν :

 

 • Ήταν εκεί και πανηγύριζε ο αρχηγός του τρίτου συνδυασμού κ. Βλαδίκας , πρώην Δήμαρχος Νιγρίτας και πετυχημένος επιστήμονας και άοκνος εργάτης για το καλό του τόπου. Γιατί πανηγύριζε άραγε!!! ;
 • Πανηγύριζε και ο αρχηγός του τέταρτου συνδυασμού κ. Γιαμακίδης , που είχε το χρίσμα μέρους του τοπικού ΠΑΣΟΚ και εισέβαλλε ως «ταύρος εν υαλοπωλείω» στην πολιτική ζωή του Δήμου μας για να την εξυγιάνει. Γιατί άραγε !!! ; Μήπως για τη θέση που κατέλαβε ως κομματικός υποψήφιος με αντιπάλους τρείς υποψηφίους προερχόμενους από το χώρο της Ν.Δ. , ή μήπως γιατί κατάφερε να εκλεγεί ως σύμβουλος πλειοψηφίας , με ότι αυτό συνεπάγεται , ο πρώην Δήμαρχος Τραγίλου , ιδεολόγος προερχόμενος από το χώρο του !!! ; . Δεν το πιστεύω.
 • Πανηγύριζαν και αρκετοί πρόεδροι Τ.Ο. της Ν.Δ. , που άλλοι στο φως και άλλοι στο σκοτάδι ψηλοκαμάρωναν , για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα , ότι συνέβαλλαν στην εκλογή του μοναδικού Δημάρχου στο Νομό που προέρχεται από τη Ν.Δ. . Συμφωνούν άραγε μαζί τους οι κ.κ. Παπαναγιώτου και Γιαμακίδης !!!! ;
 • Ήταν εκεί και πανηγύριζαν και κάποιοι που παρουσιάζονται σαν εκπρόσωποι της ράτσας τους στη πολιτική σκηνή και πανηγύριζαν μαζί με αυτούς που βρίζουν και χλευάζουν τη ράτσα τους. Αλλά αυτοί είναι αθώοι γιατί ποτέ δεν ήξεραν τι έκαναν και γιατί.

 

Όλα αυτά τα άτομα , σαν συρφετός , ήταν εκεί τη Κυριακή το βράδυ και πανηγύριζαν με αλαζονεία για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων και επιδιώξεων. Κάποιοι όμως έλειπαν από το πανηγύρι. Ποιοι ήταν αυτοί :

 

 • Έλειπαν αυτοί που κλεισμένοι στα σπίτια τους με κατεβασμένα τα πατζούρια κρυφοκοίταζαν :
 • Άλλοι νοιώθοντας ενοχές γιατί στήριξαν κόμπλεξ και απωθημένα ανθρώπων που δεν κατάφεραν κάτι στη ζωή τους και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου.
 • Άλλοι νοιώθοντας ενοχές, γιατί με την αποχή τους από τις εκλογές διευκόλυναν ανθρώπους με ευτελή κίνητρα να πετύχουν τους στόχους τους , και
 • Άλλοι γιατί φοβήθηκαν τους πυροβολισμούς που έριχναν από τη χαρά τους οι «κατακτητές» , λες και δεν πίστευαν ότι ο λαός μπορούσε να τους εμπιστευθεί.

 

Κάποιοι όμως τη Κυριακή το βράδυ ήταν στεναχωρημένοι και προβληματισμένοι γιατί :

 

 • Ίσως να χάθηκε ανεπιστρεπτί η ευκαιρία η Επαρχία Βισαλτίας να ανασυνταχθεί και με μία ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα ,τίμιων , εργατικών και έμπειρων, να διεκδικήσει το μέλλον που της ανήκε.
 • Ίσως να χάθηκε και η τελευταία ιστορικά ευκαιρία της Νιγρίτας , κόντρα στο κατεστημένο της , να διεκδικήσει το ρόλο της πρωτεύουσας της Επαρχίας και του Δήμου.
 • Ίσως να χάθηκε η τελευταία ευκαιρία των ανθρώπων της περιφέρειας του Δήμου να επιβάλλουν στον νεοσύστατο Δήμο νέα ήθη και αρχές.

 

Τέλος στεναχωρημένοι ήταν και οι συνυποψήφιοί μου με το συνδυασμό της Αγγελικής Μήκα, που ήμασταν χλιαροί και παρακολουθούσαμε άπραγοι τα τεκταινόμενα πιστεύοντας ότι οι συνδημότες μας θα καταδικάσουν μόνοι τους τις παραπάνω πρακτικές και θα θέσουν στο περιθώριο τους πολιτικους τυχοδιώκτες.

Τώρα όμως το τραίνο πέρασε και δεν σταμάτησε. Ας ελπίσουμε ότι δεν ήταν η τελευταία φορά και ότι θα ξαναπεράσει.

 

 

ΝΙΓΡΙΤΑ 18/11/2010

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γ. Μπάτζιος

Μηχανολόγος Μηχανικός