Η αδράνεια είναι η κατάρα μας PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2012 16:30

Ομολογώ ότι έχω πολύ καιρό να παρέμβω αρθρογραφώντας. Κάθισα αρκετές φορές μπροστά στο πληκτρολόγιο, πέρασα από το μυαλό μου τον ένα χρόνο της  θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής  στο Δήμο Βισαλτίας ψάχνοντας  κάτι ενδιαφέρον που θα μπορούσα να εστιάσω. Μικροεξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις προεκλογικών υποσχέσεων, έλλειψη σχεδίου υπο το «ψευδές» άλλοθι της περικοπής πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση.Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν και για τα οποία δεν χρειάζονται πόροι , χρειάζεται όμως προσωπικός κόπος, δουλειά και κυρίως όραμα και σχέδιο.

Αυτό που με ενοχλεί στην πολιτική ζωή είναι η αδράνεια. Δυστυχώς συμπληρώνεται 1,5 χρόνος πολιτικής απραξίας με υψηλό κόστος.Μόνη εξαίρεση οι εντάξεις έργων που εξασφαλίστηκαν από τις δικές μας ενέργειες στην περίοδο της θητείας μας 2007-2010. Δεν αναζητώ την αναγνώριση όμως δεν είναι τυχαίο ότι 1,5 χρόνο τώρα όποια κινητικότητα σε εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ αφορά έργα στην Δημοτική Ενότητα Νιγρίτας τα οποία είχαν προετοιμαστεί τα προηγούμενα 4 χρόνια από τη δική μας δημοτική αρχή.  Η έμπειρη σημερινή δημοτική αρχή με την 20 έτη παρουσία σε θώκους της τοπικής αυτοδιοίκησης  μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ούτε μια πρόταση , ούτε ένα ώριμο έργο για τη Δημοτική Ενότητα Βισαλτίας.

Αποδεικνύεται όμως ότι είναι πρωταθλητές στη διατήρηση της πελατειακής λογικής και στην έλλειψη σεβασμού στους δημόσιους πόρους .  Το  ανησυχητικό σε όλα αυτά είναι η πολιτική απάθεια  που επιτρέπει την εδραίωση  του «παλαιοκομματισμού».Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει και ο τόπος μας υποβαθμίζεται συνεχώς ....

Αγγελική Μήκα