Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση - Αγγελική Μήκα
Δελτίο τύπου για παραχώρηση της ΛΑΦ Νιγρίτας PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 14:33

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ολοκληρώθηκαν από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμύνης) οι διοικητικές πράξεις για την οριστική παραχώρηση, κατά χρήση, της Λέσχης Αξιωματικών Φρουρών Νιγρίτας στο Δήμο, σύμφωνα με την εκφρασμένη από τις 12 Μαϊου 2010 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σημειωτέον ήταν ο μόνος υπουργός, στο διάστημα 2007-2010, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια την πρόταση του πρώην Δήμου Νιγρίτας και συμφώνησε ότι η απόδοση στην τοπική κοινωνία των εγκαταλελειμμένων κτίριων και στρατόπεδων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από το στρατό και τις υπηρεσίες του, αποτελεί κοινωνική υποχρέωση της πολιτείας και του στρατού προς τους πολίτες.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν σ΄ αυτή την προσπάθεια και να ευχηθώ να προχωρήσει άμεσα η ανακαίνιση της ΛΑΦ ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία για την στέγαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για τον οποίο ενημερώσαμε και τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Βισαλτίας, η χρηματοδότηση ανακαίνισης της ΛΑΦ, προϋπολογισθείσας δαπάνης 304.957,69 €, μπορεί να γίνει από τον Άξονα Προτεραιότητας 7: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ»,Θεματική Προτεραιότητα 79 :άλλες κοινωνικές υποδομές, του Ε.Π. Μακεδονίας Θράκης 2007-2013.

Ευχόμαστε λοιπόν, σήμερα που πλέον εκλείπουν όλα τα εμπόδια η ΛΑΦ να αποδοθεί το συντομότερο στην τοπική κοινωνία.

 
Μετεγκατάσταση Πολεοδομίας Νιγρίτας PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 21:42

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τις προηγούμενες ημέρες το Πολεοδομικό Γραφείο Νιγρίτας, μετεγκαταστάθηκε στον 1ο όροφο του «Ιωάνειου» Πολιτιστικού Κέντρου.

Αναμφισβήτητα μια από τις προτεραιότητες της κάθε νέας δημοτικής αρχής ενόψει των προσθέτων αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Νομοσχέδιο Καλλικράτης είναι και η χωροταξική οργάνωση των υπηρεσιών με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων του νέου διευρυμένου δήμου. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η χρήση που είχε μέχρι σήμερα το κάθε κτήριο.

Το «Ιωάννειο», το οποίο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων παραχωρήθηκε για 30 χρόνια, από τον Γ. Ιωάννου το 2002 , με σκοπό την ανακαίνιση του 1ου και 2ου ορόφου, με χρηματοδότηση που εξασφαλίσθηκε από το Ε.Π. Leader plus, και την επανάχρηση του ως Κέντρο Πολιτισμού & Πληροφόρησης.

Περισσότερα...
 
Περιβαλλοντική ευαισθησία ή περιβαλλοντική υποκρισία ; PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011 15:22

Αντιγράφω την είδηση από το site www.infoserres.gr

"Τη λειτουργία έξι προσωρινών ΧΑΔΑ θα ζητήσουν από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θύμιο Σώκο, οι δήμαρχοι του νομού Σερρών στη συνάντηση που θα έχουν μαζί τους την Παρασκευή (21/1) στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια συνεδρίασης της Εταιρείας Στερεών Αποβλήτων ν.Σερρών (ΕΣΑΝΣ) που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, οι δήμαρχοι θα ζητήσουν να επιτραπεί η λειτουργία έξι ΧΑΔΑ και όχι δύο όπως υπάρχει σχετική απόφαση (Σιδηροκάστρου και Ροδολίβους) έως ολοκληρωθεί ο νομαρχιακός ΧΥΤΥ στο Παλαιόκαστρο.

Οι δήμαρχοι επεσήμαναν πως δεν μπορούν να αποθέτουν τα απορρίμματα στον οργανωμένο ΧΥΤΑ του δήμου Σερρών, λόγω κόστους. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο δήμος Ηράκλειας (πρώην δήμοι Ηράκλειας, Στρυμονικού και Σκοτούσσης) θα χρειάζεται να καταβάλλει ετησίως στο δήμο Σερρών περίπου 850.000 ευρώ για να δέχεται τα απορίμματά του.

Περισσότερα...
 
Καλως ήρθες μικρούλα!! PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 02 Δεκέμβριος 2010 17:29

Σήμερα 2 Δεκεμβρίου στις 11:35 στο Νοσοκομείο – Μαιευτήριο "ΙΑΣΩ" η Δήμαρχος Νιγρίτας κ. Αγγελική Μήκα μετά από φυσιολογικό τοκετό έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

 
Τα δύο πρόσωπα του δικού μας Δήμου PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011 18:54

Η 2η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος "Διαχείριση αγροχημικών συσκευασιών" το οποίο υποβλήθηκε εγκρίθηκε και υλοποιείται απ΄ τις 30/6/2010 από το Δήμο Νιγρίτας, στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας των μεσογειακών χωρών (MED) πραγματοποιείται από 18 -20/1/2011 στη Leida της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή κάποιοι "συνάδελφοι" στο Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας, επιμένουν ακόμη για την χρησιμοποίηση των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ στις δημοτικές ενότητες Αχινού, Βισαλτίας και Τραγίλου (!)

 
Γράμμα στον “σκεπτόμενο” Βισάλτη PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ   
Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2010 16:33

Απάντηση στο άρθρο με τίτλο : «Η στιγμή της δικαίωσης: όταν ο λαός αποφαίνεται οι μηχανισμοί καταρρέουν», συντάκτης : «Οι σκεπτόμενοι Βισάλτες» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΙΓΡΙΤΑ» στις 19/11/2010.

Πόθεν ο φυτολογικός σκεπτικισμός αγαπητέ κύριε Βισάλτη; Δεν έχω κάνει λάθος στον αριθμό, οι σκεπτόμενοι Βισάλτες είναι πολλοί, σεις όμως είστε ένας και εκφράζετε μόνον τον εαυτόν σας. Απομονώνω “μαργαριτάρια” από το κείμενο σας το οποίο δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να καταλάβω για το εάν είναι πολιτικό, χρονογράφημα, η εξομολόγηση παθών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL