Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση - Αγγελική Μήκα
Δελτίο τύπου για την ποιότητα του νερού(2/2)) PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 17 Μάιος 2012 10:21

Σε συνέχεια του από 13/5/2012 δελτίου τύπου της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Βισαλτίας Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση περί ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού στην δημοτική ενότητα Βισαλτίας και με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου κ. Καλαϊτζή ότι η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Αγγελική Μήκα  διαδίδει ψευδείς ειδήσεις σας αποστέλλουμε τα στοιχεία από τις μικροβιολογικές αναλύσεις που διενήργησε ο Δήμος Βισαλτίας στις 11/09/2011. Λόγω των καταγγελιών μας που έγιναν στο πλαίσιο της θεσμικής μας υποχρέωσης να ασκούμε έλεγχο, ήδη την  προηγούμενη εβδομάδα ελήφθησαν εκ νέου δείγματα από την εταιρεία "ΑΓΡΟΧΗΜΕΙΟ ANALYTICER" τα οποία είχαν τις ίδιες ενδείξεις ( ύπαρξη κολοβακτηριδίων ) και στη συνέχεια μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών έγινε χλωρίωση, ενώ χθες 14/5/2011 παραγγέλθηκαν από το Δήμο Βισαλτίας οχτώ (8) όργανα μέτρησης χλωρίου ( δοσομετρητές) για να τοποθετηθούν στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Βισαλτίας. Δείτε τις αναλύσεις.

Η Δ.Α.Κ. θα συνεχίζει να ασκεί τις αρμοδιότητες της που καθορίζονται από το ρόλο της χωρίς να φοβάται τις  απειλές και τις συκοφαντίες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου,   διότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Από
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΗΚΑ

 

 
Δελτίο τύπου για την ποιότητα του νερού(1/2)) PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Σάββατο, 12 Μάιος 2012 18:55

Μετά από καταγγελία πολιτών για αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που κατεγράφησαν τις τελευταίες ημέρες στην Τοπική Κοινότητα Τριανταφυλλιάς της Δημοτικής Ενότητας Βισαλτίας του Δήμου Βισαλτίας, η παράταξη μας απευθύνθηκε στη Δημοτική αρχή και αναζήτησε στοιχεία που αφορούν στα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί ως προς την καταλληλότητα του πόσιμου νερού, ενώ προχωρήσαμε και στη λήψη δειγμάτων με σκοπό τον έλεγχο της καταλληλότητας του.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι  βάσει των μικροβιολογικών αποτελεσμάτων από τους ελέγχους που τελευταία φορά διενεργήθησαν τον Σεπτέμβριο του 2011 σχεδόν στο σύνολο της Ενότητας Βισαλτίας το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση  διότι έχουν ανιχνευτεί κολοβακτηρίδια σε όλο το μήκος του δικτύου ενώ παράλληλα δεν ανιχνεύθηκε καθόλου υπολειμματικό χλώριο. (Σύμφωνα με τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας, ΚΥΑ 2600/01 για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και η 5673/ 4.12.57 Υγειονομική Διάταξη για την απολύμανση του ύδατος των υδρεύσεων, το ποσό εισαγομένου χλωρίου, πρέπει να είναι τόσο ώστε να παρέχει υπόλειμμα χλωρίου στα ακρότατα σημεία υδρεύσεως τουλάχιστον 0,2 mg/l.  Η δράση του χλωρίου θα πρέπει να εξασφαλίζεται για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 min από την εισαγωγή του μέχρι την κατανάλωση ενώ για τον έλεγχο της χλωριώσεως καθορίζεται ελάχιστος αριθμός χλωριομετρήσεων σε συνάρτηση με τον υδροδοτούμενο πληθυσμό..)

Το γεγονός ότι ενώ έχει εντοπιστεί το πρόβλημα από το Σεπτέμβριο, το οποίο μάλιστα αντιμετωπίζεται με μικρό κόστος αφού το μόνο που απαιτείται είναι η τοποθέτηση οργάνων μέτρησης χλωρίου και η σωστή χλωρίωση του νερού, η δημοτική αρχή δεν έπραξε απολύτως τίποτα, δείχνει ολιγωρία και αδιαφορία για τη δημόσια υγεία.   Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει να παίζει  με την υγεία  των δημοτών και να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες τόσο της ενημέρωσης των πολιτών όσο και της άμεσης αποκατάστασης της ποιότητας του νερού.

 

 

 

 
Ο τόπος μας χρειάζεται σύγχρονη πολιτική βούληση και όχι μίζερη μικροπολιτική διαχείριση PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2012 20:02

Συμπληρώνονται δεκατέσσερις μήνες εφαρμογής του Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενός νομοσχεδίου που στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε για να επιβάλλει αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης που δεν ήταν διατεθειμένοι να ενσωματώσουν οι αιρετοί αυτοβούλως , εκτός βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων που υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Με την συγχώνευση των  δήμων είχαμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο το ανθρώπινο δυναμικό, που στην πλειονότητα του συγκεντρώνει υψηλά προσόντα και μακρόχρονη εμπειρία, να βελτιώσουμε την επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου μας  εστιάζοντας σε ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής μας και στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ ( Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013) δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένταξη έργων σε κάθε κοινότητα και να παρέχουμε στους πολίτες, με τη βοήθεια και των νέων τεχνολογιών σύγχρονες υπηρεσίες κοντά στο τόπο κατοικίας τους μέσω ενός συστήματος ενδοδημοτικής αποκέντρωσης. Όλα αυτά όμως έχουν μια βασική προϋπόθεση, την ύπαρξη μιας πολιτικής ηγεσίας που δεν θα ασχολείται με την πολιτική της επιβίωση και την άσκηση μικροπολιτικής,  μιας ηγεσίας που θα αφήνει πίσω τον στείρο συγκεντρωτισμό και  θα λειτουργεί με όραμα, με σχέδιο,  έχοντας πλήρη συνείδηση ότι η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών πόρων που προκύπτουν από τις εισφορές των φορολογουμένων συνδημοτών μας πρέπει να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον των πολλών και όχι τις ανάγκες λίγων.

Περισσότερα...
 
Ευχές της Αγγελικής Μήκα
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 10:23

Αγαπητοί συνδημότες

Ένας χρόνος κλείνει με ανάμικτα συναισθήματα για όλους, ένας χρόνος δύσκολος όπου το σύνολο των πολιτών δοκιμάζεται από μια δυστυχώς άδικη και αδιέξοδη όπως αποδείχθηκε, πολιτική λιτότητας και ύφεσης. Εύχομαι στον καινούργιο χρόνο που έρχεται να επικρατήσουν η σύνεση, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ανθρωπιά.

Ως Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση κλείσαμε μια περίοδο δημιουργικής και ρεαλιστικής αντιπολίτευσης, τιμώντας τη δική σας εντολή και με μοναδικό γνώμονα να συμβάλουμε στην καλυτέρευση της ζωής και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του συνδημότη μας.

Κάναμε το καθήκον μας με επιχειρήματα και προτάσεις στον αντίποδα μιας ξύλινης κούφιας γλώσσας που στερείται τεκμηρίωσης και οράματος για τον τόπο μας. Παραμένουμε πιστοί στο δρόμο της πολιτικής που πρέπει και οφείλει να είναι χρήσιμη για τον άνθρωπο, μακριά από πελατειακές σχέσεις και δημοκοπία.

Πίστευα και πιστεύω ότι μόνο μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο με το κοινωνικό σύνολο και μέσα από μια ουσιαστική κατάθεση προτάσεων μπορούμε να μπούμε στο δρόμο της ανάκαμψης.

Η υποκρισία και ο ωφελιμισμός έχουν πληγώσει τους απλούς πολίτες που δίνουν το δύσκολο αγώνα της επιβίωσης καθημερινά, ας ελπίσουμε ότι ο νέος χρόνος θα φέρει την ειλικρίνεια, την ανιδιοτέλεια, την αξιοκρατία και το όραμα που χρειάζεται η δημοκρατία μας, προκειμένου να συνάψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες στη βάση της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης.

Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειες σας, υγεία, αγάπη και κάθε επιτυχία στους σκοπούς που θέτετε και στα όνειρα που κάνετε. Να είστε όλοι καλά.

Αγγελική Μήκα
Δημοτική Σύμβουλος Βισαλτίας
Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση

 
Η αδράνεια είναι η κατάρα μας PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Α.ΜΗΚΑ   
Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2012 16:30

Ομολογώ ότι έχω πολύ καιρό να παρέμβω αρθρογραφώντας. Κάθισα αρκετές φορές μπροστά στο πληκτρολόγιο, πέρασα από το μυαλό μου τον ένα χρόνο της  θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής  στο Δήμο Βισαλτίας ψάχνοντας  κάτι ενδιαφέρον που θα μπορούσα να εστιάσω. Μικροεξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις προεκλογικών υποσχέσεων, έλλειψη σχεδίου υπο το «ψευδές» άλλοθι της περικοπής πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση.Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν και για τα οποία δεν χρειάζονται πόροι , χρειάζεται όμως προσωπικός κόπος, δουλειά και κυρίως όραμα και σχέδιο.

Αυτό που με ενοχλεί στην πολιτική ζωή είναι η αδράνεια. Δυστυχώς συμπληρώνεται 1,5 χρόνος πολιτικής απραξίας με υψηλό κόστος.Μόνη εξαίρεση οι εντάξεις έργων που εξασφαλίστηκαν από τις δικές μας ενέργειες στην περίοδο της θητείας μας 2007-2010. Δεν αναζητώ την αναγνώριση όμως δεν είναι τυχαίο ότι 1,5 χρόνο τώρα όποια κινητικότητα σε εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ αφορά έργα στην Δημοτική Ενότητα Νιγρίτας τα οποία είχαν προετοιμαστεί τα προηγούμενα 4 χρόνια από τη δική μας δημοτική αρχή.  Η έμπειρη σημερινή δημοτική αρχή με την 20 έτη παρουσία σε θώκους της τοπικής αυτοδιοίκησης  μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ούτε μια πρόταση , ούτε ένα ώριμο έργο για τη Δημοτική Ενότητα Βισαλτίας.

Αποδεικνύεται όμως ότι είναι πρωταθλητές στη διατήρηση της πελατειακής λογικής και στην έλλειψη σεβασμού στους δημόσιους πόρους .  Το  ανησυχητικό σε όλα αυτά είναι η πολιτική απάθεια  που επιτρέπει την εδραίωση  του «παλαιοκομματισμού».Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει και ο τόπος μας υποβαθμίζεται συνεχώς ....

Αγγελική Μήκα

 

 
Αύξηση 45% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφάσισε η Δημοτική αρχή PDF Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Δ.ΧΥΤΑΣ   
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 15:20

Με μεγάλη ευκολία  αποφασίστηκε  από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου αύξηση των τελών καθαριότητας , ύδρευσης , άρδευσης  που κατά μέσο όρο φτάνει το 45,52% για το σύνολο του Δήμου, ποσοστό που αντιστοιχεί μόνο για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ στις587.680,52 € ενώ επέβαλε και νέα τέλη όπως αυτό της αγροτικής οδοποιίας  που ανέρχεται στο ποσό των 0,50€/ στρέμμα βάσει των δηλώσεων ΟΣΔΕ και από το οποίο φιλοδοξεί ο Δήμος Βισαλτίας να εισπράξει κατ΄ έτος το ποσό των 200.000€ περίπου. Πέραν του γεγονότος ότι τη  συγκριμένη χρονική περίοδο που αποφασίζονται αυξήσεις στα τέλη, οι συμπολίτες μας είναι οικονομικά εξαντλημένοι από τις συνεχείς μειώσεις του εισοδήματος τους αλλά και την αύξηση της φορολογίας, η συγκεκριμένη  επιλογή της δημοτικής αρχής  γίνεται  με πρόχειρο τρόπο, χωρίς οικονομικό σχεδιασμό και χωρίς πραγματική αιτιολόγηση. Πίσω από το γενικό επιχείρημα ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης κ.λ.π. είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα  και χωρίς να εξηγήσουν ποιες πρόσθετες δαπάνες θα καλύψει η αύξηση των τελών ή ποια θα είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών,  αποφασίστηκαν αυξήσεις «ελαφρά την καρδία»,  που σε κάποιες κοινότητες ( Μαυροθάλασσα , Τράγιλος κ.ά) αγγίζουν το 150% . Ακόμη και στην δημοτική ενότητα της Νιγρίτας που τα τέλη είναι ήδη αυξημένα επιβλήθηκαν αυξήσεις της τάξης του 15% στη Νιγρίτα και στην Ανθή και του 20-28% στις κοινότητες  Τερπνής, Θερμών , Φλαμπούρου.

 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL